Kylmiä nakkeja ja kauramaitoa eli 17 ruokafaktaa suoraan lautaselta

Tapasin äskettäin pitkästä aikaa rakkaan ystävän. Yhteinen laatuaikamme on aina perustunut sille, että syödään. Usein ja paljon.

Kun aamupäivällä karautin autolla hänen pihaansa, minut istutettiin samantien vastapaistetun lettupinon ääreen. Lounaaksi nautimme parit Ikea-hodarit per nainen, iltapäiväaterialla kävimme Mäkkärissä ja iltapalaksi haimme vielä pizzaa ja kokista. Seuraavan aamun aloitimme leipomalla pari pellillistä pullaa.

Kun tuore korvapuusti kädessäni huokailin keittiön pöydän ääressä, totesin miten kivaa olisi olla vähän laihempi, mutta kun syöminen on vielä kivempaa. Tähän tiivistyy hienosti oma elämänfilosofiani.

Aiheesta inspiroituneena nappasinkin Visual Diary-blogista 17 ruokakysymystä!

Millainen on suosikkiaamupalasi? 

Hotelliaamiainen. On maailman ihaninta ylellisyyttä kävellä aamulla valmiiseen pöytään ja lapata lautaselle munaa ja pekonia. Uusin rakkauteni on ruotsinlaivan erikoisaamiainen: kun jo ovella käteen ojennetaan lasillinen kuohuvaa, jonka saa nauttia katkarapuskagenilla päällystetyn saaristolaisleivän kanssa, ollaan täydellisen aamun ytimessä.

Jos meillä on yövieraita, on ihanaa kattaa notkuva aamupalapöytä: keittää munat, paistaa pakastekarjalanpiirakat ja suristaa smoothiet, aamusipsejä unohtamatta. Arkisin mennään usein puurolinjalla, mutta pikapuuro on ehdoton nou: kaurapuuro tehdään isoista hiutaleista ja sen pitää ehtiä hautua kunnolla, piste. Aamupuuron ei kuulu maistua rangaistukselta.

BZEL6453.JPG

Arkinen bravuuri?

Olen tosi hyvä leipomaan erilaisia suolaisia piirakoita. (Tästä tai sitten jostain muustakin syystä minut tunnetaan tietyissä piireissä myös Piirakka-Minnana.) Vaikka tämä ei olekaan mikään ruokablogi, niin yksi luetuimpia postauksia on tämä sienipiirakkaohje, jota voi myös varioida loputtomiin erilaisilla täytteillä.

Juuri eilen sain tavattoman sympaattisen viestin lukijalta, joka kysyi täsmennystä kyseiseen ohjeeseen. Viesti päättyi sanoihin: kiitos vua ja hyvvee jatkoo, piehä plogia! PARASTA.

Suolaiset vai makeat herkut? 

Juuri äskettäin totesin, että minun olisi huomattavasti helpompaa luopua loppuiäkseni makeista herkuista kuin jättää hyvästit suolalle ja rasvalle. Sipsien paikkaa sydämessäni ei kukaan tai mikään tule koskaan hakkaamaan.

Mitä syöt, kun keittiön kaapeista ei löydy mitään järkeviä raaka-aineita?

No munia löytyy yleensä aina, ja munakkaaseen voi tunkea kaikki mahdolliset jämät, jotka eivät vielä ole kasvattaneet turkkia itselleen. Meillä menee häpeälliset määrät ruokaa biojätteeseen ja saan aina suurta tyydytystä siitä, kun onnistun loihtimaan epämääräisistä keräilyeristä maittavan aterian.

IMG_0301.JPG

Paras lohturuoka? 

Paras lohtunaposteltava on tietysti sipsit. Ja Estrellan Holiday-paprikadippi. Toivoisin, että sitä saisi perhepakkauksessa, kuin myös Hesburgerin paprikamajoneesia. Kun voitan lotossa, ostan Hesen paprikamajoneesitehtaan ja siirrätän sen omalle pihalleni.

Jos puhutaan ihan oikeasta ruoasta, niin ehdottomasti parasta lohturuokaa on perunamuussi, kermaan ja voihin tehtynä. Ja sen kanssa makkarakastiketta.

Lempiruoka lapsena?

Keitetyt perunat ja sienimuhennos. Myös Jalostajan tölkkilihapullat.

Mitä jääkaapistasi löytyy aina? 

Kahvimaitoa ja voipaketti. Juustoraastetta. Epämääräisiä säilykkeitä ja hillopurkinpohjia.

Entä kuivakaapistasi?

Jauhoja, kuivahiivaa, pastaa, riisiä, myös epämääräisiä säilykkeitä.

Entä pakastimesta?

Pakasteseitiä kissalle, ruisleipää, sieniä, kerran sulaneen vaniljajäätelöpaketin jämät.

IMG_E0167.JPG

Mausteet, joita käytät eniten? 

Merisuola ja mustapippuri myllystä, tuorepuristettu sitruunamehu. Uusin ihastus on lime-pippuri-mausteseos, jota rouhin mm. avokadoleivän päälle.

Lemppariruokakauppa?

Lidl, Liiteri, Litukka, Natsi-Siwa. Siellä tuntuu aina siltä kuin olisi pikkuisen ulkomailla.

Mitä ostat kaupasta viikoittain? 

Maitoa, mehua, ruisleipää, leikkeleitä, avokadoja, sitruunaa, hedelmiä.

Mitä himoitset darrassa? 

Sipsejä. Pitsaa. Hampurilaisia, ranskalaisia ja kokista. Kaikilla näillä on hyvä ruokkia lamauttavaa itseinhoa.

Mitä syöt kovimmassa kiireessä?

Kylmiä nakkeja suoraan paketista.

IMG_0186.JPG

Uusin ruokainnostus omassa keittiössä?

Mies on innostunut kokkaamaan risottoa ja minä olen innostunut syömään sitä. Korvasienirisotto, täysi kymppi. Vaikka ruoanlaitto ei ole minulle mitenkään vastenmielistä, niin eniten nautin kuitenkin valmiiseen pöytään istumisesta.

Kiinnostavin ruokatrendi?

Kasvissyönnin yhtäkkinen trendikkyys ja erilaiset eläinperäisten tuotteiden korvikkeet. Olen kyllä tietoinen lihan- ja maidontuotantoon liittyvistä eettisistä ongelmista, mutta pidän lihan, lehmänmaidon ja juustojen mausta, tämän ristiriidan kanssa kipuilen. Testailen siis kiinnostuksella erilaisia eläinperäisten tuotteiden korvikkeita, kuten härkistä ja erilaisia kauramaitotuotteita. Ihanneminäni olisi jonkinlainen riistavegaani, joka söisi lihansa riistana ja muuten kasvispainotteisesti. Tähän on vielä matkaa.

Mitä ruokaa tekee mieli just nyt?

Juuri äsken söin rapeilla soijasuikaleilla ja kasviksilla täytettyjä tortilloja, joten just nyt ei tee oikein mitään mieli. Tai ehkä ihan vähän karkkikaappiin jemmattua mangosalmiakkia.

 

Mitä ja miten sinä syöt?

 

2 Comments

  1. Nam, juuri natustin Turjakkeen tekemiä uunissa gratinoituja munakoisoviipaleita, minkä päällä oli fetajuustoa, rakuunaa, minttua, kirsikkatomaatti lohkoja ja oliiviöljyä…suorastaan orgastisen hyvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s