Oi Suomi, katso ympärillesi

Rakas Suomi, synnyinmaani, kotimaani.

En kirjoita sinulle nyt ensimmäistä kertaa, sillä lähetin sinulle pienen kirjeen jo tasan vuosi sitten, mutta luulen että et edes lukenut sitä. Ehkä se hukkui jonnekin Tokmannin mainospostin ja ilmaisjakelulehtien sekaan.

Sinulla on tänään juhlapäivä, paljon onnea siitä. Itsenäisyytesi tuplapyöreät vuodet, huikea saavutus. Tänään saat vihdoinkin pukea päällesi upean juhla-asun, sen kierrätetyistä maitopurkeista (laktoositon) ja käytetyistä nakkimukeista ommellun ja kohottaa maljan taskulämmintä keskiolutta, jossa kelluu muutama jäätynyt, ylivuotinen puolukka.

Muista hymyillä, herrantähden muista hymyillä vaikka poskiin sattuisi kuinka. Sillä kaikki on hyvin, ajattele miten hyvin meillä kaikki on. Muista se mantra:

olemme tasa-arvon mallimaa / kaikilla on samat mahdollisuudet / on lottovoitto syntyä Suomeen / olemme tasa-arvon mallimaa…

Ja se tärkein: olethan muistanut ommella painot juhlamekkosi helmaan?

Sillä muuten ne pääsevät livahtamaan sieltä pois, esiin piilosta.

Nämä

syrjäytyneet masentuneet ja muut mielenterveysongelmaiset mitänäitänyton kuiviin imetyt työssäuupuneet ideologiset työttömät yhteiskunnan elätit perkele palvelutaloihin varastoidut tai omiin koteihinsa vangitut vanhukset anteeksi siis seniorikansalaiset romanit saamelaiset transihmiset ja muut syrjityt kuolemaan karkoitetut turvapaikanhakijat perhesurmaajat kouluampujat satunnaisesti uhrinsa valikoivat ja muut yksittäistapaukset kähmivät ja raiskaavat sedät vaikka eihän meidän Suomessamme sellaista veroparatiiseihin omaisuutensa piilottavat koska heillä on siihen oikeus perustuslain yli kävelevät rajoja kiinni vaativat öyhöttäjät jotka kaipaavat sellaista Suomea jota ei koskaan ollutkaan soteuudistusta maanisesti ajavat päättäjät joista kukaan ei oikeasti edes tajua mistä siinä koko hommassa on kysymys mutta ylpeys (ja häpeä) estää myöntämästä sitä ääneen ja lopuksi vielä natsit joita ei saa sanoa natseiksi ja alpakat joita saa sanoa alpakoiksi.

Muista siis ne painot. Ja jos ne sieltä helman alta kuitenkin pääsevät kesken kaiken karkaamaan, niin ole kuin et näkisi niitä. Se on helppoa, sillä niinhän olet tehnyt tähänkin asti.

Ja loppuun vielä juhlijan tärkein muistisääntö: kusenhaju ei lähde sillä, että suihkutat lisää parfyymia ja toivot, ettei kukaan huomaa.

Hauskoja juhlia!

#suomi100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s