Valoa ei saa varastoon ja muita huutavia vääryyksiä

Olen useammasta suusta kuullut, miten on niin kiva pimeään vuodenaikaan käydä aurinkolomalla kun sitten sitä taas jaksaa tätä kotimaan kaamosta. Kyllä se sitten niin piristää kun saa tankata d-vitamiinia! Ai että!

Olen nyt kahdesti kokeillut aurinkolomaa marras-joulukuussa ja haluan sanoa vain, että vitut piristää. Tai siis piristää perillä kohteessa, mutta kun Helsinki-Vantaan lentoaseman liukuovet jälleen avautuvat ja poikittainen räntäsade vihmoo suoraan naamaan keskellä lonkeronharmaata maisemaa, tekee tottavie mieli kääntyä samantien kannoillaan ja ottaa lähimmältä tiskiltä menolippu ihan minne vaan.

Kuulostan synkeältä, tiedän. Jos haluatte lukea juttuja siitä, miten tämä pimeä vuodenaika on vain asennekysymys ja posin kautta siitä selviää, voin kertoa että ette löydä niitä täältä. Sori siitä. Harkitsen parhaillaan blogin nimen muuttamista Katkeraksi Kaamosvalittajaksi.

Aurinkotuolissa lahnaillessa oli aikaa miettiä, mahtaisiko sitä olla luonteeltaan jotenkin valoisampi ja kenties vähemmän melankolisempi jos saisikin päivittäin tuijotella kohti möllikkää? Ja millainen kansa me suomalaiset olisimmekaan jos valoa olisi tarjolla reilusti enemmän kuin nyt täällä mörön rektaalissa? Veikkaan, että ainakin sanomalehtien tekstiviestipalstat saattaisivat näyttää hieman erilaisilta.

Ja voiko aurinkoonkin kyllästyä? Näin minulle ainakin väitti eräs kanarialainen taksikuski, joka kertoi haluavansa muuttaa Suomeen koska on niin tired of sun.

Koska pyrin olemaan kohtelias ihminen, en läimäyttänyt häntä naamaan.

 

P.S. Otsikossa luvattiin listata muitakin vääryyksiä, mutta juuri nyt en keksi muita, koska pääni on niin syvällä säkissä/omassa takapuolessani. Te voitte listata niitä kommenttiboksiin, jos haluatte.

IMG_4302.jpg

 

8 Comments

 1. Möööööhhhhh!! Hitto ku osaisin pullottaa sitä jotain mitä mun kaamos on nyt sisältänyt niin lähettäisin sitä sulle, koska se on oikeesti toiminut!
  Tähän väliin päivät pitenee jo ja muita kliseitä, se kevät tulee sieltä kuitenki joka vuosi! ❤

 2. Hehheh, minä saan valoa varastoon enkä välttämättä haluaisi asua ainakaan pysyvästi jossain etelämmässä (no pari vuotta menisi ihan helposti, mutta sitten varmaan alkaisin kaivata oikein kunnolla suomalaista marraskuuta tai tammikuuta!) 🙂 Minusta myös talvi on ihanaa aikaa, mutta joulua haluaisin ehkä joskus pakoon.
  Uskallanko edes sanoa, että mulla on aurinkoloma vasta edessä: 2 viikkoa Thaimaassa (anteeksi).

  Toi sinun kuva on loistava. Väistämättä tulee mieleen kuvaustilanne. 😀

  1. KUKA VOI KAIVATA SUOMALAISTA MARRASKUUTA, EN YMMÄRRÄ. (Ja sellainen ”oikea” talvi olisikin ihana, mutta tämmöinen pimeä tuhnutalvi on kaikkea muuta.)

   Toki saa keulia lomalla, kestän kyllä! Nauti Thaimaasta! 😀

 3. Olen vahvasti sitä mieltä, että suomalaisille pitäisi myöntää talviunilupa marraskuun alusta helmikuun loppuun. (Paitsi jos on kunnon talvi ja lunta, sitten riittäisi pelkkä satunnainen poikkeustila, jossa nukkuminen sallittaisiin auringonnousuun asti.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s